Viessmann, afaceri mai mici cu 40% S1

Postat la 14 august 2009 12 afişări

Afacerile importatorului de sisteme de incalzire Viessmann Romania au scazut in primul semestru cu circa 40%, compania mizand totusi pe cresterea cotei de piata in acest an.

“Pentru prima jumatatea a unui an de criza, cum este 2009, am realizat o cifra de afaceri mai mica cu circa 40% fata de perioada similara a anului trecut. Trebuie luat in considerare ca sezonul centralelor termice incepe practic din a doua jumatatea a anului, pentru care am pregatit atat produse noi, dar si preturi competitive adaptate la piata, cu tehnologii si tehnicalitate de top”, a declarat directorul general Olimpiu Achim. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro.

Piata centralelor termice este segmentata in sapte categorii distincte de produse: microcentrale conventionale de apartament, microcentrale murale in condensatie de putere medie (pentru case si vile), cazane pe combustibil solid (lemn), cazane de pardoseala in condensatie (pentru constructii civile mai mari si industriale), cazane cu arzator si camera de ardere presurizata de putere mare si pompe de caldura si colectori solari (tehnologii neconventionale).

In prezent solutiile destinate retail-ului reprezinta 45 de procente din valoarea afacerilor Viessmann, la egalitate cu cele pentru sectorul industrial si constructii civile de mari dimensiuni.

Potrivit datelor prezentate de catre companie, cota de piata a Viessmann este de 12,5 procente in categoria centralelor de apartament si de 17 procente la cele centralele murale in condensatie, cu puteri mai mari de 24kW. Valoarea totala a pietei de echipamente termice - atat pentru sectorul rezidential cat si pentru constructii industriale si civile – s-a ridica la circa 250 milioane de euro in 2008, potrivit reprezentantilor Viessmann.

Compania este prezenta in Romania din 1997, ca reprezentanta oficiala a producatorului german cu acelasi nume. Pe plan local, Viessmann are 70 de angajati.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
Viessmann,
centrale termice,
vanzari
/actualitate/afaceri/viessmann-afaceri-mai-mici-cu-40-s1-4758133
4758133
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.