Vestile proaste din Romania lovesc forintul, piata de la Bucuresti e prea mica

Postat la 29 iunie 2010 10 afişări

Vestile proaste venite din Romania - o noua deraiere a acordului cu FMI si riscul politic marit - au lovit intreaga regiune, iar jucatorii straini au pariat masiv pe deprecierea forintului maghiar, in conditiile in care posibilitatea de a specula contra leului este limitata de lichiditatea foarte mica a pietei de la Bucuresti, comenteaza Lars Christensen, analistul-sef al Danske Bank.

"Inrautatirea aversiunii la risc determinata de vestile rele din Romania a cuprins imediat alte piete din Europa Centrala si de Est cu monede vulnerabile, forintul maghiar fiind vandut cel mai agresiv. Miscarea a fost naturala, intrucat forintul este probabil cel mai bun proxy pentru leu, iar lichiditatea pe leu este foarte mica", spune Lars Christensen.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
acord,
imprumut,
TVA,
majorare,
curs,
leu,
forit,
euro,
Danske Bank
/actualitate/afaceri/vestile-proaste-din-romania-lovesc-forintul-piata-de-la-bucuresti-e-prea-mica-6459104
6459104
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.