Vanzari de 122 de milioane de euro pentru Actavis Romania

Postat la 13 martie 2008 52 afişări

Compania farmaceutica Actavis Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 122 de milioane de euro, dintre care 107 milioane de euro au fost vanzari pe piata interna, iar 15 milioane a fost valoarea exporturilor, a anuntat compania.

Vanzarile pe piata interna au fost cu 10% peste estimarile de buget realizate pentru anul 2007, si reprezinta o crestere de 25% fata de vanzarile pe piata romaneasca din anul precedent, potrivit unui comunicat de presa transmis de Actavis.

Actavis detine in Romania atat o capacitate de productie a medicamentelor oncologice (folosite in tratamentul cancerului), cat si o firma de distributie a produselor farmaceutice. Grupul islandez Actavis a cumparat in 2006 producatorul local Sindan si a integrat ulterior cele doua operatiuni din Romania, dat fiind ca islandezii aveau aici, dinainte de achizitie, o reprezentanta de vanzari.

Potrivit companiei, Actavis are o cota ca producator de 2,2% din piata romaneasca. Dar focusul principal in urmatorii ani este cresterea valorii exporturilor, pana la o pondere de 50% din cifra de afaceri. Compania a obtinut pana acum 130 de aprobari pentru punerea pe piata a medicamentelor oncologice in 15 tari europene, Japonia si SUA, alte 350 de solicitari fiind in curs de aprobare pe mai multe piete.

Pentru 2008, Actavis isi propune cresterea gradului de penetrare pe segmentul de retail si consolidarea pozitiei pe domeniul produselor oncologice, segment cu o competitie in continua crestere.

De asemenea, Actavis Romania intentioneaza atingerea unei cote de piata ca producator pe piata romaneasca de 2,5% si dublarea cifrei de afaceri la export.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/vanzari-de-122-de-milioane-de-euro-pentru-actavis-romania-2450324
2450324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.