Uniqa va plati daune de 400.000 de lei pentru inundatii

Postat la 08 iulie 2010 33 afişări

Compania de asigurari Uniqa face parte dintre societatile de asigurare care in aceasta vara vor avea de platit pentru daunele provocate de inundatii. Austriecii au pregatit in acest scop rezerve in valoare de 400.000 de lei.

"Avem 100 de dosare de daune avizate pana acum si 400.000 de lei rezervati special pentru plata lor. Cel mai probabil, toti acesti bani vor fi cheltuiti", spune Alfred Vlcek, vicepresedintele Uniqa Asigurari.

Inundatiile care au lovit in aceasta vara Romania au provocat pagube uriase materiale. Putine insa vor putea fi si recuperate, in conditiile in care doar un sfert dintre locuintele din Romania au asigurari. Totusi, asiguratorii estimeaza ca vor avea de platit daune care se vor ridica la peste cinci milioane de euro. Valoarea totala a pagubelor cauzate pana acum de inundatii se ridica la 0,6% din PIB, adica peste 500 de milioane de euro, potrivit estimarilor autoriatilor. Cele mai multe locuinte afectate sunt din mediul rural, iar majoritatea nu sunt asigurate.

n urma inundatiilor din ultima perioada, CSA a solicitat companiilor de asigurari situatia dosarelor de dauna deschise, iar dupa centralizarea acestora a reiesit ca Allianz-}iriac, ARDAF, Asirom, Astra Asigurari, BCR Asigurari, Carpatica Asig, Euroins, FATA Asigurari si Generali au in prezent 1.700 de dosare de dauna avizate, pentru care plata despagubirilor a inceput chiar din aceasta saptamana. Cele mai multe dosare de dauna au fost avizate pentru regiunile Nord Est, Sud Est, Sud Vest si Vest

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
Uniqua,
inundatii,
daune,
plata
/actualitate/afaceri/uniqa-va-plati-daune-de-400-000-de-lei-pentru-inundatii-6525399
6525399
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.