Un fast-food din Oakland închide prima locaţie în 75 de ani din cauza jafurilor repetate

Autor: Laura Buciu Postat la 25 ianuarie 2024 180 afişări

Un fast-food din Oakland închide prima locaţie în 75 de ani din cauza jafurilor repetate

Un resturant fast-food din Oakland, California, anunţă că va închide prima locaţie din istoria sa de 75 de ani din cauza unui val de spargeri de maşini, daune materiale, furturi şi tâlhării care afectează atât clienţii, cât şi angajaţii de la singurul său restaurant din această zonă, scrie AP.

Restaurantul fast-food In-N-Out Burger este situat pe un coridor aglomerat din apropierea aeroportului internaţional din Oakland. Acesta se va închide pe 24 martie, deoarece, deşi compania a luat „măsuri repetate pentru a crea condiţii mai sigure, clienţii şi asociaţii noştri sunt victime regulate” ale infracţiunilor, a declarat Denny Warnick, directorul operaţional al In-N-Out.

„Considerăm că frecvenţa şi gravitatea infracţiunilor cu care se confruntă clienţii şi asociaţii noştri nu ne lasă altă alternativă”, a mai spus Warnick.

Oakland a înregistrat o creştere a infracţiunilor împotriva proprietăţii şi a jafurilor în tot oraşul situat peste golf de San Francisco, potrivit San Francisco Chronicle.

Restaurantul In-N-Out atrage, de regulă, călătorii care se îndreaptă spre aeroport şi fanii baseball-ului care asistă la meciurile A's de la Coliseum.

Din 2019, poliţia a înregistrat 1.335 de incidente în apropierea restaurantului de pe Oakport Street - mai multe decât în orice altă locaţie din Oakland, a relatat ziarul.

Acest număr include nouă jafuri, două spargeri comerciale, patru incidente de violenţă domestică şi 1.174 de spargeri de maşini, potrivit datelor poliţiei din Oakland transmise către Chronicle.

Primarul din Oakland, Sheng Thao, a declarat pentru KTVU-TV că mai mulţi ofiţeri de poliţie au fost repartizaţi în zonă, dar că mai sunt multe de făcut.

„În calitate de primar, am prioritizat această poartă de intrare critică în Oakland”, a declarat Thao pentru postul de televiziune cu sediul în Oakland, adăugând că poliţia din Oakland a amplasat trei camere de luat vederi pentru a monitoriza zona.

Biroul lui Thao a furnizat, de asemenea, statistici care arată că infracţiunile împotriva proprietăţii pe Hegenberger Road, o stradă importantă din apropierea restaurantului care leagă aeroportul de Coliseum, au avut o tendinţă de scădere la sfârşitul anului 2023, cu o scădere de 43% a numărului de spargeri de maşini, de la 308 incidente la 176 de incidente, iar furturile au scăzut cu 49%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fast food,
jaf,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.