Tuborg: Marja de profit a scazut din cauza cursului valutar

Postat la 07 februarie 2008 1 afişăre

Maltul si hameiul folosite in productia berii sunt exclusiv din import, iar costurile de productie au saltat spectaculos in tandem cu evolutia cursului euro/leu. Efectul imediat este scaderea marjelor de profit, declara Shachar Shaine, presedintele United Romanian Breweries Bereprod, filiala locala a producatorului olandez Carlsberg.

"Investitiile totale ale companiei se vor ridica anul acesta la peste 20 de milioane de euro, 70% din aceasta suma fiind directionate catre punerea in functiune a unei noi linii de productie, iar restul catre marirea flotei si a sistemului de distributie", a spus Shaine. Investitia totala facuta de compania URBB in Romania, de la intrarea sa pe piata si pana la finalul anului 2008, va depasi suma de 125 milioane euro.

Din ianuarie, URBB a inceput productia in cea de-a doua berarie a fabricii pe care o are in apropierea Capitalei, capacitatea totala de productie atingand in prezent 2,1 milioane de hectolitri.

"Pana la finele lui 2008, estimam ca volumul vanzarilor de bere ale URBB vor inregistra o crestere cu 20%. In ceea ce priveste volumul vanzarilor companiei pe piata bauturilor racoritoare, zona in care suntem prezenti inca din 2005, estimam ca pana la sfarsitul anului in curs volumul de vanzari va creste cu 45%", a declarat Shachar Shaine.

Compania, care are in portofoliu marcile de bere Tuborg, Carlsberg, Holstein si Guiness, si sucurile Granini si Orangina, a inregstrat anul trecut vanzari de peste 100 de milioane de euro, mai mari cu peste 20% fata de 2006.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Tuborg,
Carlsberg,
Holstein,
Guiness,
Granini,
Orangina
/actualitate/afaceri/tuborg-marja-de-profit-a-scazut-din-cauza-cursului-valutar-2371024
2371024
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.