Tuborg incheie anul la acelasi nivel cu 2008

Postat la 10 decembrie 2009 14 afişări

United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producatorul marcii Tuborg, va incheia anul 2009 cu o cifra de afaceri similara celei de anul trecut, in conditiile reducerii pietei de profil cu 16%.

"Cifra de afaceri se situeaza la sfarsitul anului la acelasi nivel cu cea de anul trecut", a declarat Shachar Shaine, presedintele URBB. Anul trecut compania a raportat o cifra de afaceri de 343 milioane lei (94 milioane euro). Desi compania a inregistrat un profit operational in crestere cu 8% comparativ cu 2008, din cauza deprecierii monedei nationale si a datoriilor catre banci nu va afisa si un profit net in acest an.

In privinta volumelor de bere comercializate, acestea au scazut usor cu 1%, fata de anul trecut, cu mult sub scaderea de 16% a pietei.

"Volumele de bere comercializate in acest an au scazut cu 1%, ceea ce ne-a permis cresterea cotei de piata la 10%", a adaugat Shachar Shaine.

Printre masurile pe care compania le-a luat pentru eficientizarea afacerilor s-au numarat optimizarea stocurilor, eficientizarea procesului de productie si imbunatatirea sistemului de logistica.

Principalii competitori pe piata berii sunt Heineken, Ursus Breweries, InBev si URBB. Piata berii are o valoare estimata la 1,6 miliarde de euro in 2008.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
URBB,
Shachar Shaine,
bere,
alcool,
Tuborg
/actualitate/afaceri/tuborg-incheie-anul-la-acelasi-nivel-cu-2008-5170862
5170862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.