Trocul a ajuns moneda de schimb a patronilor pe timp de criza

Postat la 19 aprilie 2010 55 afişări

De cand a inceput criza, patronii au fost nevoiti sa accepte trocul ca moneda de schimb in relatiile contractuale cu diversi furnizori, din cauza lipsei de lichiditati. O solutie de compromis, nu tocmai civilizata, insa preferabila falimentului, spun intreprinzatorii, aratand cu degetul catre stat, principalul vinovat pentru blocajul financiar din economie si care, la finele anului trecut, avea datorii de 2,67 miliarde de lei catre mediul privat.

Mai ales companiile din constructii si imobiliare - sectoare care au scazut puternic pe fondul recesiunii - apeleaza la sistemul de tip barter, dar asemenea schimburi se fac si in alte domenii. "In schimbul serviciilor prestate catre un client am primit materiale de constructii pe care le-am depozitat in asteptarea unui cumparator. Ciclul nu se inchide insa asa usor, este posibil sa nu primesti bani, ci tot produse si asa mai departe, se perpetueaza sistemul", a declarat pentru Gandul Iulian Groposila, vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
troc,
patroni,
criza,
schimb,
CNIPMMR
/actualitate/afaceri/trocul-a-ajuns-moneda-de-schimb-a-patronilor-pe-timp-de-criza-5945612
5945612
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.