Tranzacţie la vârful pieţei de medicamente: americanii de la Watson cumpără Actavis, pentru 4 mld. euro

Postat la 26 aprilie 2012 24 afişări

Grupul american Watson Pharmaceuticals va prelua compania elveţiană Actavis Group pentru cel puţin 4,25 miliarde euro, pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa medicamentelor generice şi a-şi extinde prezenţa internaţională, transmite Reuters.

Achiziţia va fi un avantaj pentru Watson în competiţia cu rivali precum Teva Pharmaceuticals şi Sandoz, divizie a Novartis. Sectorul medicamentelor generice a consemnat în ultimii ani un val de fuziuni şi achiziţii între companii, odată cu presiunile exercitate de guverne asupra industriei, constrânsă să comercializeze produse la preţuri cât mai mici. Astfel, condiţiile actuale din sectorul genericelor favorizează companiile mari, care pot produce la cele mai mici costuri. Watson va plăti 4,25 miliarde euro în cash pentru Actavis, iar acţionarii companiei elveţiene ar putea încasa plăţi estimate la 250 milioane euro dacă vor fi atinse anumite ţinte de performanţă pentru acest an.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
tranzactie,
watson,
actavis,
generice
/actualitate/afaceri/tranzactie-la-varful-pietei-de-medicamente-americanii-de-la-watson-cumpara-actavis-pentru-4-mld-euro-9573671
9573671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.