Topul celor mai economi romani, pe judete. Depunerea medie abia depaseste 50 de lei/luna

Postat la 28 iulie 2010 7 afişări

Bucurestenii, clujenii si bacauanii au reusit sa depuna la banci cele mai mari sume pe cap de locuitor, in fiecare luna. Economistii se asteapta ca dobanzile oferite de banci la lei sa scada usor pana la sfarsitul anului.

In prima jumatate de an, fiecare roman a depus la banci cate 52 de lei pe luna, in medie, insa cei mai strangatori au reusit sa economiseasca aproape 180 de lei pe luna, asa cum s-a intamplat in municipiul Bucuresti si in judetul Ilfov. Dupa populatia din Capitala, in clasamentul celor mai economi romani mai figureaza clujenii, cu aproximativ 74 lei/luna, si bacauanii, cu aproape 58 lei/luna, potrivit calculelor Gandul pe baza datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si ale Institutului National de Statistica (INS), sumele incluzand atat depozitele la termen in lei, cat si cele in valuta.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
economii,
romani,
depuneri,
banci,
tendinte
/actualitate/afaceri/topul-celor-mai-economi-romani-pe-judete-depunerea-medie-abia-depaseste-50-de-lei-luna-6740018
6740018
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.