TinaR urmareste listarea la BVB

Postat la 15 aprilie 2008 15 afişări

Retailerul de imbracaminte TinaR a semnat un contract de consultanta cu casa de brokeraj HTI Valori Mobiliare in vederea listarii pe piata de capital a unui pachet de 25% din actiunile societătii.

"In toamna acestui an, sau cel tarziu la inceputul anului viitor, TinaR va fi listata pe Bursă, tinta fiind categoria a II-a a BVB. In perioada urmatoare se vor demara procedurile specifice ofertei publice de actiuni,", anunta Rares Jianu, directorul general al societatii.

Pretul la care vor fi tranzactionate actiunile Tina R va rezulta din consultarile care vor avea loc cu potentialii investitori, in cadrul procesului de , spune Daniel Tepes, membru in Consiliul de Administratie al HTI Valori Mobiliare.

“TinaR va deveni societate deschisa pentru a avea acces la capitalul necesar dezvoltarii la nivelul atins de companii similare din tarile vecine. Scopul principal va fi dublarea numarului de magazine in sase luni de la listare”, explica Daniel Tepes.

TinaR va investi un milion de euro, in 2008, in deschiderea a cel putin zece magazine noi in Bucuresti si in tara, in principal in centrele comerciale care urmeaza sa fie deschise in urmatoarea perioada.

In prezent, reteaua TinaR numara 14 magazine, plus unul online, deschis in decembrie anul trecut si de la care asteapta vanzari anuale de 150.000 de euro.

La cele zece magazine din acest an ar urma sa se adauge 20 in 2009 si inca 25 in 2010. In plus, exista in proiect si lansarea in 2009 a unui nou concept de magazin, TinaR Store, cu o suprafata de 1.000 mp. Extinderea retelei de magazine ar urma sa se reflecte in conturile companiei, iar previziunile merg spre sapte milioane de euro vanzari in 2008.

Actionarii majoritati ai TinaR sunt Rares Jianu si Iulia Stoica, fondatorii afacerii, care detin impreuna un pachet de 76% din actiuni prin intermediul firmei TinaR Retail, restul de 24% din actiuni fiind impartit de sapte persoane fizice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/tinar-urmareste-listarea-la-bvb-2553727
2553727
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.