Terapia Ranbaxy a vandut medicamente de 120 mil. $

Postat la 17 ianuarie 2008 1 afişăre

Vanzarile in Romania ale producatorului indian de medicamente Ranbaxy, care a achizitionat in 2006 fabrica clujeana Terapia, s-au ridicat anul trecut la 120 de milioane de dolari (aproape 88 milioane de euro), in crestere cu 21% fata de anul precedent. In ultimul trimestru, cifra de afaceri a Terapia Ranbaxy a fost de 32 de milioane de dolari, cu 23% mai mult decat in al patrulea trimestru din 2006, a anuntat grupul indian.

Ranbaxy si-a revenit astfel dupa un al treilea trimestru foarte slab pentru piata farmaceutica din Romania in general. Un atu a fost si faptul ca, in primele sase luni, Terapia Ranbaxy a primit autorizatii de punere pe piata pentru mai mult de 20 de noi produse. Compania a obtinut si noi autorizari de productie si import conform normelor si standardelor europene, au mai anuntat reprezentantii grupului Ranbaxy.

Anul trecut, Ranbaxy a inregistrat la nivel international vanzari de peste 1,6 miliarde de dolari, in crestere cu 20% fata de 2006. Profitul net s-a ridicat la 191 milioane de dolari, cu 68% mai mare decat in anul precedent. Grupul este unul dintre cei mai mari producatori de medicamente generice (produse farmaceutice care utilizeaza substante active a caror perioada de protectie a expirat) din lume, avand ca obiectiv strategic intrarea in primele cinci companii din piata mondiala de generice.

Pietele emergente, in randul carora se inscrie si Romania, au adus peste jumatate din cifra de afaceri a Ranbaxy, mai precis 54%. In Romania, Ranbaxy tinteste pozitia de lider al producatorilor de medicamente, fie ele generice sau originale. La cateva luni dupa ce a preluat (in primavara lui 2006) Terapia, Malvinder Singh - directorul executiv al grupului indian - spunea pentru BUSINESS Magazin ca "va face tot ce este necesar pentru a ajunge numarul unu (pe piata - n.r.)".

Potrivit ultimelor raportari transmise de compania de cercetare de piata Cegedim, Ranbaxy detinea, la sfarsitul trimestrului al treilea, o cota de piata de 5%, valoare care plasa firma pe locul 7 in piata romaneasca, in conditiile in care primul loc este detinut de GlaxoSmithKline (GSK), cu 7,8%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medicamente,
industrie,
terapia,
ranbaxy,
/actualitate/afaceri/terapia-ranbaxy-a-vandut-medicamente-de-120-mil-s-2339055
2339055
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.