Sucursala UniCredit pentru private banking

Postat la 25 ianuarie 2008 1 afişăre

UniCredit Tiriac Bank a deschis o sucursală dedicata clientilor de private banking, un serviciu dedicat persoanelor fizice cu active lichide de minimum 100.000 de euro.

In prezent, UniCredit are peste 1.000 de persoane pentru acest tip de servicii si un portofoliu total de active de peste 200 de miliarde de euro la sfarsitul anului 2007. Rata de crestere a activelor din administrare a fost de peste 50% in ultimul an, comparativ cu anul 2006, potrivit unui comunicat de presa transmis de banca.

Pentru moment serviciile de private banking ale UniCredit sunt disponibile doar in Bucuresti insa pe parcursul anului 2008 vor fi lansate si in alte orase din tara.

Piata clientilor cu disponibilitati importante a intrat, in ultimii ani, tot mai mult in atentia bancherilor. Treptat si limita inferioara a disponibilitatilor necesare in cont pentru a clasifica un client in categoria celor eligibili pentru servicii de private bankig a scazut sub pragul de 100.000 de euro.

Astfel, din ce in ce mai multi bancheri au sesizat ca exista potential de business pentru private banking si printre oamenii ce au ceva mai putine fonduri disponibile, ramanand totusi in aceeasi sfera a "oamenilor cu bani".

Unul dintre exemple este ABN Amro, care a lasnat un astfel de serviciu in toamna anului trecut, si ai caror oficiali identificau la momentul respectiv o piata potentiala in prezent de 100.000 de clienti. Potrivit acelorasi estimari, in cinci-sapte ani aceasta piata va ajunge la jumatate de milion de persoane.

In esenta, serviciile de private banking includ intermedierea personalizata de investitii (in urma unei analize a profilului de risc si a apetitului pentru diferite tipuri de plasamente pentru fiece client in parte), acordarea de conditii preferentiale pentru anumite produse (rate de dobânzi negociabile pentru depozite, acordarea de credite in conditii preferentiale, produse din categoria Gold etc.) – toate insotite de un tratament aparte (servicii disponibile non-stop sau existenta unui bancher personal, spre exemplu).

Pentru a asigura confidentialitatea si discretia in cazul acestor clienti, tot mai multe banci au inceput sa deschida unitati speciale, asa cum face acum si UniCredit. Locatiile dedicate se gasesc in general in marile orase, in zonele de lux sau foarte centrale, precum Bucuresti, Constanta, Brasov, Timisoara, Iasi etc.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/sucursala-unicredit-pentru-private-banking-2349591
2349591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.