Sturza, ex Rompetrol: Investim 1,2 mil. euro in Elefant.ro

Postat la 17 iunie 2010 96 afişări

Fostul premier al Republicii Moldova si fost director general adjunct al Rompetrol, Ion Sturza, va investi 1,2 milioane de euro in realizarea si dezvoltarea Elefant.ro, un magazin online de carte.

Elefant.ro va inghiti pana la finalul primului an de functionare o investitie pentru realizare si dezvoltare de 1,2 de milioane de euro, dupa spusele lui Ion Sturza, omul de afaceri din spatele fondului de investitii Greenlight Invest, prin intermediul caruia va fi realizata finantarea.

La inceputul acestui an, Sturza declara ca fondul are la dispozitie 100 de milioane de euro pentru achizitii pe piata locala si ca are in vedere un proiect in online, care vizeaza comertul cu amanuntul.

Site-ul a fost dezvoltat de Universal Online Promotion, o companie romaneasca axata pe proiecte online, iar de managementul elefant.ro se va ocupa o echipa de 10 persoane, insa investitia va fi suportata in totalitate de fondul controlat de Sturza.

"Elefant.ro vine intr-un context in care exista in Romania orase fara nicio librarie sau unde activitatea librariilor se restrange, pe fondul dificultatilor economice", spune Sturza.

Piata de carte din Romania a fost estimata anul trecut la 80 de milioane de euro, de patru ori mai mica decat cea din Ungaria si aproximativ egala cu cifra de afaceri a unei singure edituri din Marea Britanie. Elefant.ro estimeaza ca piata are potential de dezvoltare pe termen mediu, chiar daca in acest an ca inregistra o noua scadere de 30-40%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
online,
carte,
magazin,
elefant.ro,
Ion Sturza
/actualitate/afaceri/sturza-ex-rompetrol-investim-1-2-mil-euro-in-elefant-ro-6427339
6427339
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.