Studentii romani aduc in tara 35 de milioane de dolari

Postat la 29 noiembrie 2007 2 afişări

Studentii romani plecati in Statele Unite prin programul Work and Travel au adus anul acesta in tara 35 de milioane de dolari, in timp ce piata de Work and Travel in Romania se ridica la de doua milioane de dolari anual

American Experience, lider in Romania pe domeniul recrutarii fortei de munca si al programelor de schimb cultural pentru Statele Unite, detine 35% din totalul pietei de Work and Travel. In 2007, numarul total de studenti care au plecat in America prin intermediul acestui program a fost de 7.500, iar pentru 2008 se estimeaza o crestere cu peste 50% fata de anul curent.

Anul acesta, American Experience a inregistrat o crestere de 45% fata de 2006 in ceea ce priveste numarul de studenti care au ales sa se inscrie in program. Programul poate costa intre 590 si 890 de dolari, in functie de optiunile alese, la care se mai adauga taxele consulare si biletul de avion.

“Estimam o crestere pentru 2008 de aproximativ 50% in domeniul programelor de schimb cultural, in special pe Work and Travel. Acest lucru este cu atat mai realizabil cu cat am reusit crearea unei forme speciale de creditare pentru studentii care doresc sa se inscrie in program, dar nu isi pot acoperi costurile integral”, spune Mihai Paun, General Manager American Experience Romania.

Work and Travel USA, cel mai cunoscut program de schimb cultural pentru studenti, , a reusit sa trimita in Statele Unite. Programul Work and Travel a luat nastere in anii ’60, in Romania devenind activ si popular incepand cu anul 2000. Work and Travel se adreseaza studentilor, masteranzilortsi doctoranzilor la zi si se desfasoara pe timpul vacantei de vara.

Cei 7000 de studenti care au participat la programul Work and Travel in 2007, avand fiecare un venit mediu de $5000 pentru perioada vacantei de vara, au adus in Romania 35 de milioane de dolari. Numarul studentilor romani reprezinta 5% din totalul studentilor care participa la acest program.

“Programul Work and Travel in Statele Unite este o oportunitate unica pentru studentii romani. Sa vezi America din studentie, sa poti lucra si castiga bani exact ca un american este o experienta unica in viata. Studentii romani s-au aratat mereu interesati de lucruri noi, care le pot schimba viata si care ii pot ajuta real in ascensiunea lor profesionala. Toate aceste lucruri justifica dezvoltarea si interesul pentru acest program in Romania”, a mai spus Paun.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
studenti,
Work and Travel
/actualitate/afaceri/studentii-romani-aduc-in-tara-35-de-milioane-de-dolari-1067392
1067392
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.