Strategii in recoltarea de celule stem - testul de compatibilitate genetica devine gratuit

Postat la 18 august 2011 44 afişări

Compania Stem Sure, care activeaza in piata celulelor, ofera pentru pacientii sai prezenti si viitori, in mod gratuit, testarea HLA a compatibilitatii genetice.

Human Leucocyte Testing (testarea tiparului leucocitar uman) este necesară în cazul unui transplant pentru unul dintre membrii familiei, altul decât copilul însuşi. Testarea HLA este cea mai importantă metodă prin care se află compatibilitatea genetică cu celulele stem a copilului. Costul unei testări HLA complete poate ajunge până la 1.500 de euro. Dacă un parinte sau un frate este depistat cu leucemie, el trebuie să ştie dacă este compatibil cu proba de sânge placentar stocată şi, prin urmare, dacă o poate folosi.

Testarea şi identificarea compatibilităţii profilului genetic al părintelui/fratelui cu proba de celule stem, stocată în cadrul băncii daneze a Stem Sure, scade în mod considerabil riscul apariţiei GVHD (graft versus host disease) "boala de reject a grefei versus gazdă", cunoscută popular ca reacţia de respingere a transplantului, ce poate duce de la complicaţii majore până la decesul persoanei care a primit transplantul, aceasta argumentând încă o dată importanţa testării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
Stem Sure,
celule stem,
testare
/actualitate/afaceri/strategii-in-recoltarea-de-celule-stem-testul-de-compatibilitate-genetica-devine-gratuit-8631067
8631067
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.