Statul va garanta credite pentru reabilitarea termica a blocurilor si a caselor

Postat la 01 iulie 2010 26 afişări

Proprietarii de locuinte vor putea sa-si reabiliteze termic blocurile sau casele cu credite bancare garantate de stat si cu dobanda subventionata, a anuntat Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si al turismului.

Guvernul a decis in sedinta de miercuri sa extinda programul de reabilitare termica a locuintelor, asa incat sa includa si locuintele unifamiliale, iar fata de programul actual, prin care Ministerul Dezvoltarii suporta 50% din costul lucrarilor de reabilitare, 30% primariile si 20% proprietarii, acum statul va garanta credite bancare pentru proprietari (respectiv asociatii de proprietari) si va subventiona dobanda.

"Am avut in vedere sa incurajam proprietarii de case sa investeasca in confortul propriei locuinte, astfel incat facturile la intretinere sa fie mult mai mici si, de asemenea, sa contribuim la atingerea obiectivelor europene referitoare la eficienta energetica a cladirilor" a declarat Elena Udrea. "Un alt obiectiv este acela de a incuraja sectorul constructiilor, fiind evident ca statul, in perioada de criza, trebuie sa impulsioneze revigorarea acestui sector", a adaugat ministrul.

Ea a spus ca au avut loc discutii cu bancile si ca exista banci interesate de acest nou program.

Creditele respective vor fi contractate pe o perioada de pana la cinci ani, pentru lucrari de anvelopare, reparatii sau inlocuiri de centrale termice ori introducerea unor sisteme alternative de asigurare a energiei pentru apa calda, iluminat si incalzire. Pentru blocuri, decizia de reabilitare termica se ia cu votul a minimum 90% din membrii asociatiei de proprietari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/statul-va-garanta-credite-pentru-reabilitarea-termica-a-blocurilor-si-a-caselor-6469276
6469276
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.