Stabilitatea financiara, sub supravegherea unui nou Comitet

Postat la 20 noiembrie 2007 1 afişăre

Incepand de pe 5 noiembrie, in Romania functioneaza Comitetul National de Stabilitate Financiara, un grup de lucru a carui infiintare a fost prevazuta de reglementarile UE in domeniu, a declarat Cristian Bichi, director adjunct in directia de Stabilitate Financiara din BNR in cadrul seminarului EU-COFILE organizat de Asociatia Romana a Bancilor, Alpha Bank si Banca Nationala a Romaniei.

Din acest Comitet de Stabilitate Financiara, care a avut prima sedinta pe 5 noiembrie, fac parte Ministerul Economiei si Finanatelor, Banca Nationala a Romaniei, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia Speciala de Supraveghere a Pensiilor Private.

Primul presedinte al grupului de lucru este guvernatorul BNR Mugur Isarescu care va detine aceasta functie timp de un an, dupa care ea va reveni prin rotatie celorlalti membri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/stabilitatea-financiara-sub-supravegherea-unui-nou-comitet-1045705
1045705
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.