Sosirile şi înnoptările în structurile turistice au scăzut în primele şase luni cu 3% şi 3,7%

Postat la 04 august 2010 16 afişări

Numărul sosirilor şi al înnoptărilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă din 2009, scăderi cu 3% şi, respectiv, cu 3,7%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din perioada menţionată au însumat 2,53 milioane, în scădere cu 3%, iar înnoptările 6,25 milioane, cu 3,7% mai puţine faţă de cele din perioada similară din 2009, se arată într-un comunicat al INS.

În perioada menţionată, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 76,5% din total, în timp ce turiştii străini 23,5%, ponderi apropiate de cele din prima jumătate a anului 2009. Sosirile în hoteluri deţin o pondere de 75,7% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în scădere cu 0,6%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
sosiri,
innoptari,
INS,
scadere
/actualitate/afaceri/sosirile-si-innoptarile-in-structurile-turistice-au-scazut-in-primele-sase-luni-cu-3-si-3-7-6768006
6768006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.