Sorin Minea: Am încheiat un contract de franciză cu Carrefour pentru că are o putere de negociere mai mare cu furnizorii

Autor: Ioana Mihai Postat la 13 octombrie 2011 150 afişări

Sorin Minea, care deţine afacerea Angst şi reţeaua de magazine cu acelaşi nume, a semnat un contract de franciză, aceasta fiind o premieră pe plan local.

Niciun alt comerciant internaţional nu a încheiat până acum vreun parteneriat cu un retailer local. Astfel, retailerul francez lansează pe piaţa românească franciza pentru Carrrefour Express, magazine de proximitate. Carrefour Express este al treilea format de magazin dezvolat de francezi, după hipermarketurile Carrefour şi supermarketurile Carrefour Market. "Nu dorim să ne extindem în segmentul magazinelor de proximitate decât prin intermediul francizelor", declară Francois Melchior de Polignac, director Carrefour România. El nu a dorit să să comenteze în niciun fel pe marginea posibilităţii de a include în programul de francize şi alţi comercianţi.

Din cele 24 de magazine operate de reţeaua Angst unul singur, cel din Piaţa Domenii a Capitalei, deschis pe 12 octombrie, a adoptat modelul francizei."Şi celelalte magazine sunt analizate pentru a vedea dacă le vom include în acest proiect", spune Minea. El susţine că principalul avantaj al acestui parteneriat este, din perspectiva sa, faptul că pe rafturile magazinelor sale se vor găsi produse mai ieftine, graţie puterii mai mari de negociere pe care o are reţeaua franceză. "Eu pot cumpăra o tonă de făină, iar Carrefour 100; automat preţurile lor sunt mai bune", argumentează el. Un alt avantaj, este accesul la facilităţi pe care le are Carrefour, de pildă fonduri pentru investiţii, echipe de muncitori pentru amenajarea spaţiului, cursuri de training pentru angajaţi.

Minea susţine că vânzările din primele opt luni ale acestui an, în reţeaua Angst, au fost mai mari cu 8-12% faţă de perioada similară a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
sorin minea,
franciza,
angst,
carrefour
/actualitate/afaceri/sorin-minea-am-incheiat-un-contract-de-franciza-cu-carrefour-pentru-ca-are-o-putere-de-negociere-mai-mare-cu-furnizorii-8863572
8863572
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.