SOLO Fintech | Singura soluţie completă de contabilitate digitală pentru PFA-uri din România

Postat la 06 februarie 2023 297 afişări

SOLO Fintech | Singura soluţie completă de contabilitate digitală pentru PFA-uri din România

SOLO este, potrivit reprezentanţilor companiei, singura soluţie completă de contabilitate digitală pentru PFA-uri ce susţine antreprenorii şi freelancerii care vor ca lucrurile să fie simple şi funcţionale, de la înfiinţarea PFA-ului până la facturare, calcularea taxelor şi depunerea declaraţiilor.

Descrierea inovaţiei:

„Decizia de a porni o afacere pe cont propriu vine cu o presiune foarte mare, multă confuzie şi complexitate ridicată. Fie că sunt antreprenori, consultanţi IT, freelanceri, curieri sau şoferi pe aplicaţii de ridesharing, nimănui nu îi place birocraţia, iar înţelegerea sistemului fiscal românesc este cel puţin greoaie”, descriu reprezentanţii SOLO motivaţia lor. Start-up-ul s-a lansat la final de 2021 şi oferă o soluţie simplă, rapidă şi uşor de înţeles pentru oricine se gândeşte să îşi deschidă o afacere pe cont propriu. În baza unui abonament lunar, peste 3.000 de „soloprenori” beneficiază deja de servicii care le economisesc timp şi energie de-a lungul întregului proces, adunând într-un singur loc atât înfiinţarea PFA-ului şi găzduirea sediului social, cât şi contabilitatea şi depunerea declaraţiilor. În plus, a gestiona o afacere vine cu multe implicaţii legale şi fiscale, iar multe dintre informaţiile esenţiale pentru antreprenori sunt expuse în limbaj de lemn, greu de înţeles şi uneori şi mai greu de aplicat. De aceea, SOLO oferă consultanţă gratuită personalizată pentru a ajuta toţi clienţii să gestioneze situaţiile cu care se confruntă fără bătăi de cap.

Echipa din spatele proiectului este formată din Alex Anghel, CEO (el conduce operaţiunile SOLO şi se asigură că tot ce fac este aliniat cu strategia lor de business şi de extindere); Annemarie Fabian, Head of Growth & Marketing (responsabilă de crearea strategiei de creştere accelerată a platformei şi a achiziţiei de clienţi, coordonând activităţile ce asigură vizibilitate serviciului); Bogdan Georgescu, Advisor şi Investitor (fondator cu rol activ la nivel de strategie şi viziune pentru SOLO); Bogdan Prodan, CTO  (responsabil de toate aspectele tehnice ce ţin de buna funcţionare şi dezvoltare a serviciului).

Elementul de noutate:

SOLO este singura platformă 100% digitală care susţine antreprenorii de-a lungul întregului proces fiscal/contabil, de la înfiinţarea PFA-ului şi găzduirea sediului social până la facturare, calcularea taxelor şi depunerea declaraţiilor la ANAF.

Efectele inovaţiei:

Digitalizarea mediului de business este o prioritate de ţară, iar SOLO contribuie prin oferirea de procese simple, automatizate şi, mai ales, prietenoase, pentru antreprenori în relaţia cu statul.  Birocraţia şi modificările legislative frecvente nu trebuie să fie impedimente pentru cei care vor să aducă valoare şi să îşi ofere serviciile printr-un PFA. Cu SOLO, întregul proces este digitalizat, clar şi mereu la zi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.