Seful Porsche si-a dat demisia

Postat la 23 iulie 2009 12 afişări

Wendelin Wiedeking, directorul executiv al producatorului de masini de lux Porsche, renunta la pozitia sa din cadrul companiei, informeaza The Telegraph. Decizia sa ar putea accelera fuziunea dintre Volkswagen Si Porsche.

Wiedeking, aflat la carma companie de 16 ani, a hotarat sa paraseasca imediat Porsche. Acesta va fi urmat si de Holger Haerter, directorul financiar al firmei. Fostul director executiv, unul dintre cei mai renumiti lideri din business-ul din Germania, se declarase impotriva vanzarii Porsche rivalului Volkswagen.

Strategia domnului Wiedeking a atras critici, acesta intrand in conflict chiar cu presedintele Volkswagen, Ferdinand Piech: „Atitudinea domnului Wiedeking a destramat familii si a creat animozitati in relatiile cu Volkswagen. Nu are ce cauta in cadrul unei companii VW-Porsche ”

Porsche a declarat astazi ca „in ultimele doua saptamani Wiedeking Si Haerter au ajuns la concluzia ca dezvoltarea companiei va fi mai buna fara ei in pozitii de conducere”.

Ca urmare unei intalniri pe care consiliul de supraveghere l-a avut saptamana trecuta, producatorul de automobile Porsche a aprobat planul de a mari capitalul cu 5 miliarde de euro. Consiliul de supraveghere al companiei Volkswagen urmeaza sa se intalneasca astazi la Stuttgart pentru a discuta despre aprobarea fuziunii cu Porsche, dupa cum sustine The Telegraph.

Wiedeking, al carui contract prevedea ca acesta sa fie platit cu 0.9 procente din profitului (de dinainte de taxe), va fi inlocuit de Michael Macht, director al operatiunilor de productie din cadrul Porsche.

Cititi mai multe pe www.telegraph.co.uk

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/seful-porsche-si-a-dat-demisia-4685480
4685480
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.