Salariatii Apa Nova au devenit actionari ai societatii

Postat la 23 noiembrie 2007 1 afişăre

La data de 25 septembrie 2007 Veolia Eau a cesionat in favoarea salariatilor 10% din pachetul sau majoritar de actiuni la societatea Apa Nova. Cei trei actionari de referinta sunt acum Veolia Eau - Compagnie Générale des Eaux (73,6%), Municipiul Bucuresti (16,4%) si angajatii (10%)

Aceasta cesiune respecta prevederile Contractului Actionarilor (Veolia Eau-Compagnie Générale des Eaux, Consiliul General al Municipiului Bucuresti) si a fost aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor Apa Nova si de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Valoarea de cumparare a celor 10% din actiunile Apa Nova a fost fixata la 4.2 milioane de euro, atat cat valorau la inceputul concesiunii.

Achizitionarea actiunilor s-a facut de catre o asociatie fara scop lucrativ, ESOP (denumire ce se refera la Employee Share Option Plan), fara niciun aport financiar sau garantie din partea salariatilor Apa Nova.

Finantarea acestei achizitii a fost realizata printr-un imprumut facut de ESOP (subscris in euro) acordat de catre BRD Groupe Société Générale (Franta) in conditii avantajoase, pe baza garantiei Veolia Eau.

ESOP va primi 10% din dividendele Apa Nova din care o parte se va utiliza pentru plata impozitului aferent dividendelor, rambursarea imprumutului si a dobanzilor, iar cealalta parte se va distribui salariatilor. Astfel, in luna noiembrie 2007 fiecare din angajati va primi o parte egala in valoare de 385 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Apa Nova,
servicii
/actualitate/afaceri/salariatii-apa-nova-au-devenit-actionari-ai-societatii-1058811
1058811
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.