Reesalonarea creditelor nu-i scapa pe patroni de faliment. Companiile asteapta ca statul sa-si achite datoriile

Postat la 07 iulie 2010 13 afişări

Desi bancile se arata dispuse sa reesaloneze creditele luate de companiile care nu mai au bani sa-si plateasca ratele, solutia nu este imbratisata de toate firmele cu probleme, spun reprezentantii intreprinzatorilor, care de mult prefera sa intre in faliment.

"Mediul de afaceri are de incasat miliarde de lei de la stat. Atunci, de ce ar mai apela la restructurare, cand stiu ca nici macar asta nu le mai poate salva? Doar companiile care au perspective apeleaza la aceasta solutie", a declarat pentru Gandul Florin Parvu, vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). La CEC Bank, de exemplu, din o suta de credite restructurate, 25 de clienti renunta sa-si mai plateasca ratele chiar si dupa ce beneficiaza de aceasta solutie. "Din 100 de credite restructurate de CEC la companii, 25% dintre clienti nu mai reusesc sa continue, desi li s-a dat o gura de oxigen. Totusi, 75% se salveaza", a declarat marti Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, cu ocazia seminarului "Mediafax Talks about Banking", organizat de Mediafax.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/reesalonarea-creditelor-nu-i-scapa-pe-patroni-de-faliment-companiile-asteapta-ca-statul-sa-si-achite-datoriile-6509756
6509756
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.