RED Management face un parc de retail si in Satu Mare

Postat la 11 aprilie 2008 69 afişări

Compania de dezvoltare si investii imobiliare RED Management Capital va construi un parc de retail in Satu Mare, acesta fiind al cincelea proiect comercial al companiei in Romania, dupa cele din Arad, Baia Mare, Braila si Constanta

"Investitia in proiectul de la Satu Mare se va ridica la aproximativ 45-50 de milioane de euro. Suprafata terenului este de circa 20 de hectare, centrul comercial urmand sa aiba o suprafata inchiriabila de 45.000 de metri patrati", a precizat Andrew Stear, managing partner in cadrul companiei.

Oficialul dezvoltatorului a precizat ca unul dintre chiriasii cei mai importanti ai centrului comercial din Satu Mare va fi Carrefour, purtandu-se negocieri si cu un retailer de bricolaj.

RED Management intentioneaza ca si in cazul celorlalte proiecte, sa vanda centrul comercial din Satu Mare. "Este mult mai greu sa vinzi acum decat inainte. Deja au crescut randamentele (n. red yield de vanzare) cu un punct procentual fata de anul trecut", a mai spus Andrew Stear.

Centrele comerciale din Arad, Baia Mare si Constanta au fost vandute catre fondul austriac de investitii Immoeast, pentru proiectul din Braila purtandu-se negocieri cu doi-trei investitori. Parcul de retail din Arad va fi inaugurat la finalul lunii viitoare, in timp ce parcul de retail din Braila va fi finalizat in ultimul trimestru din acest an.

Proiectele comerciale din Baia Mare si Constanta, care vor fi de tip mall, vor face parte din proiecte imobiliare mixte care vor contine si unitati hoteliere, spatii de birouri si un centru de arta contemporana in cazul proiectului din Baia Mare, respectiv o sala de concerte cu o capacitate de 8.000 de locuri in cazul proiectului din Constanta. " Din punct de vedere tehnic, proiectul din Constanta este unul dintre cele mai dificile din Romania", considera Stear in legatura cu World Trade Center Constanta, proiect care va atrage investitii de 100 de milioane de euro.

Centrul comercial dezvoltat de catre RED Management in Satu Mare va fi finalizat anul viitor, cand ar urma sa se finalizeze si Atrium Center Satu Mare, care va avea o suprafata inchiriabila de 25.000 de metri patrari. Mall-ul Atrium este unul din cele patru pe care compania le dezvolta pe plan local in parteneriat cu fondul de investitii Dawnay, celelalte orase unde Atrium Centers va dezvolta un centru comercial fiind Arad, Baia Mare si Cluj.

De asemenea, Satu Mare se afla si pe lista dezvoltatorului Oasis, care intentioneaza sa construitsca aici un Mega Mall cu o suprafata inchiriabila de 30.000 mp, centru comercial care va face parte dintr-o retea cu sapte mall-uri, toate sub aceeasi denumire.

Mai multe informatii despre peste 60 de centre comerciale din Bucuresti si din provincie precum si despre factorii care vor duce la succesul unul centru comercial, in contextul anuntarii a peste 100 de proiecte, puteti afla din suplimentul Catalog de Centre Comerciale, editat de catre BUSINESS Magazin, care va aparea pe piata pe 16 aprilie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/red-management-face-un-parc-de-retail-si-in-satu-mare-2542550
2542550
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.