RED deschide primul mini-mall Cadran in iunie. Armonia Braila mai asteapta

Postat la 12 ianuarie 2010 161 afişări

Dezvoltatorul imobiliar RED Management a anuntat astazi obtinerea finantarii pentru dezvoltarea primului centru comercial Cadran, acesta urmand a fi finalizat in luna iunie a acestui an. In schimb, data redeschiderii Armonia Braila, inchis in vara acestui an, este incerta.

Finantarea a fost acordata de catre Immorent, parte a grupului Erste. Primul centru Cadran va fi dezvoltat in orasul Husi, din nord-estul tarii, si va avea o suprafata totala construita de 4.500 de metri patrati. Centrul comercial va reuni aproximativ 20 de magazine, ancora principala urmand sa fie Penny Market.

Centrul este deja inchiriat in proportie de 50%. Mixul de shopping va include moda, articole de incaltaminte si imbracaminte, produse de sanatate si frumusete, alaturi de servicii bancare, de curatatorie sau clinici medicale. Proiectul va dispune de o parcare cu 120 de locuri, investitia totala fiind estimata la opt milioane de euro.

Acesta este primul dintr-o serie de centre comerciale Cadran pe care RED intentioneaza sa le dezvolte in orase ce au in medie o populatie intre 25.000 si 75.000 de locuitori, urmatorul pe lista fiind Marghita. Investitia in fiecare centru Cadran este estimata la opt milioane de euro.

RED Management a finalizat pana acum pe plan local un centru comercial de mari dimensiuni, Armonia Arad, vandut catre fondul austriac Immoeast, si un centru comercial similar in Braila, care a marcat si prima inchidere de centru comercial pe plan local, dupa noua luni de functionare.

Daca initial managerii companiei estimau ca redeschiderea va avea loc dupa o perioada de circa sase luni, termenul este indefinit in acest moment, cel initial, de sase luni, fiind deja depasit.

"Imi este imposibil sa spun o data cand il vom redeschide. Suntem intr-o etapa de regandire si reasezare a proiectului. Noul context economic ne determina sa ne facem lectiile mult mai bine si sa gasim retailerii potriviti pentru zona. Nu este vorba de un interes scazut al retailerilor cat de gasirea unui concept potrivit pentru piata de acolo", a declarat, pentru BUSINESS Magazin, Christian Hiver, directorul Palladin, companie parte a grupului RED, care se ocupa de inchirierea centrelor dezvoltate de catre grup.

Click aici pentru a citi mai multe despre povestea primei inchideri locale de centru comercial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
RED,
Husi,
Cadran,
Hiver,
Armonia Braila
/actualitate/afaceri/red-deschide-primul-mini-mall-cadran-in-iunie-armonia-braila-mai-asteapta-5316977
5316977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.