Recuperatorii ii lauda pe bugetari ca platesc restantele mai repede ca privatii

Postat la 12 iulie 2010 51 afişări

Bugetarii isi platesc ratele la imprumuturile la banci cu mai mare atentie, astfel ca doar unul din zece credite ajunse la firmele de recuperare de datorii sunt ale unor angajati la stat.

"Am realizat o baza de date cu angajatorii celor care au restante la imprumuturile pe care noi incercam sa le recuperam. Persoanele care lucreaza in domeniul privat detin cea mai mare pondere in ceea ce priveste valoarea datoriilor. In schimb, rata de succes privind recuperarea sumelor datorate este mai mare in cazul imprumuturilor contractate de persoane angajate la stat, fata de cele ce lucreaza la privat", a declarat Alexandra Rusen, coordonator recuperare creante persoane fizice in cadrul Coface Romania.

In perioada ianuarie-iunie, din cei aproximativ 76.700 datornici ajunsi in baza de date a Coface Romania si care nu si-au mai platit ratele la banci, doar 12,46% erau bugetari, adica 9.555 persoane, iar 86,98 % erau angajati in sectorul privat (66.707 persoane).

Cititi mai multe pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
recuperatori,
bugetari,
privati,
plata,
restante
/actualitate/afaceri/recuperatorii-ii-lauda-pe-bugetari-ca-platesc-restantele-mai-repede-ca-privatii-6539998
6539998
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.