Publicis isi uneste cele trei agentii de media din Romania

Postat la 09 februarie 2009 31 afişări

Grupul international Publicis isi uneste cele trei agentii de media existente pe piata romaneasca (Zentih Media, Optimedia si Starcom MediaVest) in grupul local Publicis Groupe Media (PGM), ca parte a strategiei de optimizare a investitiilor de marketing.

"Grupul international Publicis are resursele necesare si forta pentru a fi liderul pietei. Aceasta miscare strategica este un pas firesc prin care ne aliniem la schimbarile din reteua din care facem parte, dar este totodata si un avantaj competitiv in contextul economic actual", a declarat Stefan Iordache, managing director Starcom MediaVest Romania.

Publicis Groupe Media va profita de conexiunile fiecarei agentii in parte pe piata pe care opereaza la nivel local pentru a dezvolta noi strategii de media si a identifica noi oportunitati. In Romania, grupul Publicis este format din trei dintre cele mai puternice agentii de media de pe piata locala - Zenith Media, Optimedia si Starcom MediaVest, si are o cota de piata de 25,1%, potrivit celui mai recent studiu RECMA (singura companie de research internationala care monitorizeaza piata agentiilor de media).

"Pentru a ne ajuta clientii sa regandeasca strategiile de marketing si pentru a-si imbunatati continuu performantele investitiilor in media, atacam o pozitie de leadership prin integrarea capacitatilor celor trei agentii sub un singur grup de cumparare media", a declarat Cezar Batog, managing director Optimedia. Optimedia este in primele 10 agentii de media din Romania, cu peste 85% din cifra de afaceri data de bussines-ul local.

Printre clientii Optimedia se numara: Alpha Bank, Campofrio, L'Oreal Nestle, Hochland, HP, OMV, Petrom, Whirlpool, Sanofi, Telemobil, Zarea. Starcom MediaVest Group (SMG) din cadrul caruia fac parte Starcom, Starcom Direct si MediaVest, ofera servicii de media planning pentru Autoitalia, Avon, Cristim, Dacia/Renault, Friesland, GE Money, GSK, InBev, Kraft, P&G, Philip Morris, Samsung sau Western Union.

Zenith Media este agentia de media numarul 1 din Romania si reprezinta advertiseri precum: Bayer, BRD-GSG, Carrefour, ING Group, L'Oreal, Nestle, Reckitt-Benkiser, Toyota. Maria tudor, managing director Zenith Media, subliniaza ca principalul atu al grupului consta in cumularea capacitatii de cumparare a celor trei agentii, precum si a expertizei castigate pe piata locala.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/publicis-isi-uneste-cele-trei-agentii-de-media-din-romania-3885491
3885491
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.