Proprietarii Cathedral Plaza spun ca au pierdut 20 mil. euro din cauza blocarii proiectului

Postat la 23 septembrie 2009 48 afişări

Reprezentantii Millennium Building Development, companie detinuta de dezvoltatorul Willbrook Management, sustin ca prejudiciile cauzate de oprirea constructiei cladirii de birouri Cathedral Plaza din Bucuresti se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro.

Constructia cladirii prevazuta cu 18 etaje, amplasata in imediata vecinatate a Catedralei Sfantul Iosif, a inceput in martie 2006, lucrarile fiind intrerupte in iulie 2007 ca urmare a unei decizii judecatoresti de la acea perioada.

"In perioada urmatoare, analizam modalitatile legale prin care aceste pierderi pot fi recuperate, nu ca un act de razbunare, ci ca o reactie fireasca intr-un stat de drept si in conformitate cu principiile economiei de piata", au precizat reprezentantii dezvoltatorului.

Willbrook a castigat recent recursul impotriva sentintei Tribunalului Dambovita care anulase autorizatia de construire a imobilului Cathedral Plaza din centrul Capitalei, proiectul fiind insa in continuare stopat ca urmare a recursului inaintat de Arhiepiscopia Romano-Catolica.

"Contrar celor spuse de reprezentantii Arhiepiscopiei, autorizatia de constructie pe care o detinem este in continuare valabila, pentru intreaga perioada de executie a lucrarilor, de 36 de luni. Pe perioada blocarii lucrarilor, contabilizarea lunilor de valabilitate se ingheata", sustin oficialii dezvoltatorului.

Reprezentantii Arhiepiscopiei, cel mai mare contestatar al proiectului, sustin ca un eventual cutremur ar afecta Cathedral Plaza si implicit Catedrala Sfantul Iosif, principalul motiv de ingrijorare fiind legat de distanta de doar opt metri dintre cele doua cladiri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/proprietarii-cathedral-plaza-spun-ca-au-pierdut-20-mil-euro-din-cauza-blocarii-proiectului-4924042
4924042
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.