Promotii la fondurile de pensii

Postat la 13 decembrie 2007 1 afişăre

BT Aegon a eliminat comisionul de administrare si taxa de audit pentru 2007 si 2008 pentru fondul de pensii obligatorii pe care il administreaza, Vital. Compania, un parteneriat intre Banca Transilvania si olandezii de la Aegon, a strans pana pe 3 decembrie (data celei mai recente raportari catre CNPAS) circa 77.500 de adeziuni, dintr-un total de peste 2,6 milioane cumulat de cei 18 administratori autorizati.

Pentru fondurile de pensii administrate privat, legea permite administratorilor sa perceapa patru comisioane, pentru care stabileste si cotele maxime permise. Comisionul de administrare initial poate urca pana la 2,5% din contributiile virate, in timp ce comisionul de administrare permanent este de 0,05% pe luna.

Pentru acest al doilea comision AG2R a anuntat ca reduce nivelul la 0,045% pe luna, in timp ce Aviva nu il percepe deloc in 2008 iar Interamerican nu il percepe in 2008 si 2009. Al treilea comision este cel de audit, care se deduce din activul total al fondului la fiecare sfarsit de an – singurul fond care a anuntat pentru moment ca nu il transfera deloc participantilor fiind, acum, BT Aegon. Al patrulea comision important este cel de transfer – stabilit prin lege la maxim 5% din activul personal, daca participantul decide sa se mute la o alta companie in primii doi ani de la aderare.

Cu aceeasi ocazie BT Aegon a anuntat si o majorare de capital, pana la 36,24 milioane de lei (peste 10 milioane de euro), care va fi urmata in ianuarie de o noua majorare, cu inca 3 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
servicii financiare,
BT Aegon
/actualitate/afaceri/promotii-la-fondurile-de-pensii-2304364
2304364
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.