Profitul sistemului bancar bate criza

Postat la 31 martie 2010 14 afişări

Profitul net al sistemului bancar a ajuns la 261 milioane lei in luna februarie 2010, iar profitabilitatea a depasit nivelurile dificile, a declarat, miercuri, directorul Directiei de Stabilitate Financiara a BNR, Ion Dragulin.

Potrivit unei prezentari a lui Dragulin, ROE (rentabilitatea capitalului) a fost in luna ianuarie de 1,3% si a urcat in februarie la 5,3%. Concomitent, ROA (rentabilitatea activelor) a crescut de la 0,1% in prima luna a acestui an la 0,5% in februarie.

Dragulin a aratat ca inceputul anului a fost mai dificil in ceea ce priveste profitabilitatea, dar ca in prezent exista in mod evident o tendinta clara "de consolidare a miscarii pozitive".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
profit,
criza,
BNR,
Ion Dragulin,
profitabilitate
/actualitate/afaceri/profitul-sistemului-bancar-bate-criza-5791201
5791201
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.