Producatorul Tuborg amana o parte din investitii

Postat la 28 ianuarie 2009 18 afişări

Compania United Romanian Breweries (URBB), producatorul marcilor Tuborg, Carslberg si Granini, a anuntat ca a renuntat la o parte din investitiile planificate pentru 2009, printre care si o noua fabrica langa Bucuresti.

URBB va mentine insa o investitie de sapte milioane de euro directionata catre imbunatatiri de ordin tehnologic si logistic. Investitia va fi suportata integral din resursele proprii ale companiei. Potrivit lui Shachar Shaine, presedintele URBB&Carlsrom Beverage, compania a renuntat, din cauza actualelor conditii de piata, la mai multe investitii, printre care si o noua fabrica langa Bucuresti.

"Nu ne grabim, deocamdata capacitatea de productie pe care o avem este suficienta pentru urmatorii 2-3 ani", a declarat presedintele companiei. Anul trecut, compania a dublat capacitatea de productie pentru bere, la 2,1 milioane de hectolitri.

In 2008, potrivit datelor oferite de companie, URBB a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 18% (in lei) si o crestere volumica de 12%. Valorile includ atat vanzarile de bere (cu o pondere de 85% din cifra de afaceri), cat si cele de bauturi racoritoare.

 

URBB are in portofoliu, pe langa marcile de bere (Tuborg, Carlsberg, Skol, Guiness, Kilkenny) si bauturile racoritoare Orangina si Granini. In 2007, compania a avut o cifra de afaceri de aproximativ 102 milioane de euro.

Pentru 2009, Shaine estimeaza o crestere de 9% pe segmentul de bere si de 37% pe cel al bauturilor racoritoare, in conditiile unei cresteri a ponderii bauturilor racoritoare la 20% din cifra de afaceri.

Anul trecut, URBB detinea o cota de piata de aproximativ 9% din piata berii, concurand cu alti trei mari giganti internationali: Heineken Romania, InBev Romania si Ursus Breweries.

Cititi pe www.businessmagazin.ro o analiza despre piata berii din Romania

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
Tuborg,
rezultate financiare
/actualitate/afaceri/producatorul-tuborg-amana-o-parte-din-investitii-3815442
3815442
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.