Producatorul Stalinskaya va importa de la anul bauturi alcoolice premium de 10 milioane de euro

Postat la 14 iulie 2009 122 afişări

Grupul Prodal, proucatorul bauturilor alcoolice Stalinskaya si Wembley Dry Gin, vizeaza vanzari de 10 milioane de euro din importuri, potrivit reprezentantilor companiei.

Produsele premium care vor fi importate de Prodal vor acoperi toata gama de bauturi spirtoase, de la whisky, brandy, cognac, la rom si lichior.

O parte dintre produse vor fi introduse pe piata româneasca in acest an. In ceea ce priveste aspectele financiare, ne asteptam ca, in 2010, divizia de importuri sa aiba o cifra de afaceri de 10 milioane euro, ceea ce va reprezenta circa 20% din cifra de afaceri a grupului”, a aratat Florin Radulescu, directorul general al Prodal.

 

In 2008, compania si-a extins distributia brandurilor Stalinskaya si Wembley in Bulgaria, prin intermediul firmei Direx.

“Pentru business-urile construite <<sanatos>>, care au avut intotdeauna o strategie realista de dezvoltare, perioadele de criza constituie oportunitati de dezvoltare mai rapida decat in conditii normale si acesta este si cazul nostru", a explicat Florin Radulescu.

 

Divizia de import va cuprinde atat actuali angajati ai Grupului Prodal, cat si specialisti nou angajati.

Compania Prodal '94 face parte din Grupul prodal, unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de bauturi alcoolice din regiune.

 

Grupul Prodal a avut o cifra de afaceri de aproximativ 28 de milioane de euro in 2008, cu 23,4% mai mare decat anul anterior. Principalii competitori pe aceasta piata sunt Scandic Distileries, Alexandrion si Euroavipo.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/producatorul-stalinskaya-va-importa-de-la-anul-bauturi-alcoolice-premium-de-10-milioane-de-euro-4638397
4638397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.