Producatorul Primola intra pe categoria croissantelor

Postat la 23 februarie 2009 128 afişări

Compania Supreme Group, producatorul brandului de ciocolata Primola, a decis sa intre pe categoria croissantelor, sub brandul Ulpio.

"Am luat aceasta decizie pentru a creste businessul in categorii noi in care marcile noastre nu sunt prezente, categorii apropiate din punctul de vedere al ocaziilor de consum", a declarat pentru BUSINESS Magazin Cristian Stancu, directorul de marketing al companiei. Gama de croissante, care cuprinde in prezent doua sortimente, este fabricata de catre un furnizor extern si va intra sub umbrela brandului Ulpio, sub care compania comercializeaza in prezent o gama de biscuiti.

"Estimam ca segmentul de croissante va atinge intre 3 si 5% din cifra de afaceri a companiei in 2009", a spus Cristian Stancu. In 2007, Supreme Group a avut o cifra de afaceri de 24,5 de milioane de euro, pentru 2008 fiind estimate vanzari de aproximativ 29 de milioane de euro.Principalii jucatori pe piata croissantelor sunt in prezent Chipita (ale carei produse sunt distribuite de Star Foods Romania) si Best Foods.

Compania Supreme Group a fost infiintata in 1992 de catre oamenii de afaceri libanezi Jihad si Johnny Jabra.

Initial compania producea brandul Nova Brasilia, vandut catre Kraft Foods in 2001, intrand apoi pe segmentul ciocolatei, cu brandurile Primola, Anidor si Novatini, si pe cel al biscuitilor, cu produsele Ulpio.

Piata snacksurilor dulci si sarate a fost anul trecut de aproximativ 130 de milioane de euro, potrivit companiei de cercetare si consultanta InterBiz Group.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Primola,
croissant,
productie,
Ulpio,
Cristian Stancu
/actualitate/afaceri/producatorul-primola-intra-pe-categoria-croissantelor-3986426
3986426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.