Prima condamnare din Romania a unei persoane juridice pentru piraterie software

Postat la 16 iunie 2009 119 afişări

Business Software Alliance este principala organizatie dedicata promovarii unui univers digital sigur si legal a anuntat prima condamnare din Romania a unei persoane juridice pentru incalcarea drepturilor de autor asupra programelor software.

Prin utilizarea programelor software fara licenta, societatea comerciala condamnata, care are sediul in Sibiu a produs un prejudiciu 5689 de euro. De asemenea, societatea trebuie sa plateasca si o amenda penala de 20.000 de lei, iar administratorul o amenda de 3.000 de lei.

In perioada 2008-2009, au fost fost pronuntate peste 50 de condamnari pentru incalcarea drepturilor de autor asupra programelor software, in unele cazuri pedepsele fiind, de asemenea, de inchisoare cu executare, potrivit BSA. In ce priveste persoanele fizice, cea mai mare pedeapsa a fost in Bucuresti, in cazul unui distribuitor de software pirat, care a primit 6 ani si 7 luni de inchisoare.

Printre membrii BSA la nivel mondial se numara Adobe, Altium, Apple, Autodesk, Bentley Systems, CNC, Corel, CyberLink, Dassault Systèmes SolidWorks Corporation, Embarcadero, Famatech, Microsoft, Mindjet, Quark, Siemens, Symantec, Tekla, Tele Atlas si The MathWorks. Urmatoarele companii sunt partenere BSA in promovarea software-ului legal in Romania: Bitdefender, GeCAD, Graphisoft, Kepler-Rominfo, Romsym Data, Softwin.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/prima-condamnare-din-romania-a-unei-persoane-juridice-pentru-piraterie-software-4559875
4559875
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.