Preturile apartamentelor continua sa scada: -4,3% in ultima luna

Postat la 25 noiembrie 2009 40 afişări

La nivel national, preturile de vanzare ale apartamentelor publicate de agentiile imobiliare si particulari continua sa scada, potrivit unu studiu realizat de catre imobiliare.ro.

Portalul imobiliar a lansat astazi un indice imobiliar al preturilor, prima valoare medie la nivelul tarii fiind de 1.222 de euro pe metru patrat util, plus TVA. Aceasta valoare este cu 4,3% mai mica comparativ cu cea de acum 30 de zile si cu 24,8% mai mica comparativ cu cea de acum un an, cand preturile medii erau de 1.626 euro/mp. Scaderea este si mai mare raportat la martie 2008, cand pretul mediu era de aproape 2.100 euro/mp + TVA.

"Aveam toate aceste informatii si eram in primul rand curiosi sa vedem schimbarile din ultimul an. Evident, ne va fi si de folos in comunicarea noastra", a afirmat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro. Indicele, care se va numi IMO-N pentru apartamentele noi si IMO-B pentru cele vechi, se va actualiza saptamanal, urmand sa fie alcauit pentru sase orase din tara: Bucuresti, Brasov, Cluj - Napoca , Constanta, Iasi si Timisoara.

Indicele este calculat zilnic in baza ofertelor introduse in ultimele sapte zile fata de ziua de raportare, la nivel national si ia in calcul, in medie, 22.000 oferte publicate lunar din 41 judete. La nivel de piata, Colliers International publica Bucharest Real Estate Index iar Ziarul Financiar calculeaza de asemenea un indice imobiliar pentru preturile apartamentelor din majoritatea zonelor din Bucuresti.

Primul indice imobiliar oficial ar trebui sa fie publicat in 2010 de catre Institutul National de Statistica. "INS il va publica probabil lunar sau trimestrial, avantajul nostru este ca modificarile vor fi facute saptamanal", a mai spus Erimescu. Potrivit acestuia, imobiliare.ro va inregistra in acest an venituri de 600.000 de euro, nivel similar cu cel inregistrat in 2008. "Volumul de oferte este in scadere. Spre exemplu, din agentiile cu care lucram, 40% au disparut din randul clientilor nostri", a mai spus Adrian Erimescu.

Imobiliare.ro este unul din principalele site-uri de anunturi imobiliare din tara, pe un segment unde mai activeaza MagazinulDeCase.ro sau AnunturiParticulari.ro.

Click aici pentru a citi mai multe despre site-urile locale de anunturi imobiliare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/preturile-apartamentelor-continua-sa-scada-4-3-in-ultima-luna-5131685
5131685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.