Povestea românului care, după ce a dat faliment cu afacarea sa, a decis să îşi schimbe cariera şi acum conduce unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din România

Postat la 08 ianuarie 2024 32277 afişări

Povestea românului care, după ce a dat faliment cu afacarea sa, a decis să îşi schimbe cariera şi acum conduce unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din România

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 15. Alex Bratu, Country Manager, Jysk România, Bulgaria şi Turcia

A preluat funcţia actuală în urmă cu aproape 14 ani, după ce, anterior, activase timp de cinci ani în cadrul Intersport, în rolul de commercial manager. În retail a ajuns în 2004, „după o experienţă antreprenorială destul de sălbatică”, după cum povesteşte chiar el. Încercase să dezvolte un business legat de producţia de confecţii, dar a învăţat că nu trebuie să faci lucruri la care nu te pricepi, ci să te rezumi la sfera ta de expertiză.

A fost înscris la Drept, însă a renunţat la planurile de a avea o carieră în domeniul juridic după o experienţă neplăcută cu acest univers. Un alt vis pe care l-a avut a fost să devină artist rock şi să aibă o trupă. A reuşit să scoată trei albume, o serie de videoclipuri şi îi place în continuare să cânte şi să compună. Executivul spune că atunci când trebuie să lucreze direct cu o anumită persoană, întotdeauna sunt importante atitudinea şi chimia cu acea persoană, şi preferă întotdeauna un om cu o atitudine optimistă, un om deschis, versus un specialist care nu se poate integra în echipă.


CITITI AICI POVESTEA LUI Alex Bratu, Country Manager, Jysk România, Bulgaria şi Turcia

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.