Politicienii maghiari denunţă „şantajul” din partea Uniunii Europene: „Accesul la fondurile europene este folosit pentru şantaj politic”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 29 ianuarie 2024 79 afişări

Politicienii maghiari denunţă „şantajul” din partea Uniunii Europene: „Accesul la fondurile europene este folosit pentru şantaj politic”

Ungaria a anunţat că nu va susţine eforturile Comisiei Europene de ajuta Ucraina cu un pachet de 50 de miliarde de euro pe parcusul a patru ani, denunţând un şantaj, scrie FT.

Oficialii UE au gândit modalităţi de a „sabota” economia Ungariei dacă ţara nu va ridica dreptul de veto asupra finanţării Ucrainei la summit-ul din această săptămână.

„Ungaria nu cedează în faţa şantajului”, a declarat János Bóka, ministrul pentru Afaceri Europene al Ungariei. „Documentul gândit de birocraţii europeni confirmă ceea ce guvernul maghiar a spus de multă vreme: accesul la fondurile europene este folosit pentru şantaj politic”.

Astfel, într-un document confidenţial văzut de FT se dicuta despre posibilitatea suspendării fondurilor europene pentru Ungaria, dacă ţara îşi va folosi dreptul de veto.

Liderii europeni se vor întâlni joi pentru a discuta un plan de folosi bugetul comunitar în vederea sprijinirii Ucrainei în faţa agresiunii ruse.

Summit-ul a fost convocat deorece Viktor Orban, prim-ministrul maghiar, a blocat un pachet de ajutor pentru Ucraina în decembrie. În acelaşi timp, ajutorul american este suspendat în congres.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ungaria,
EU,
UE,
fonduri europene

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.