Pohta lui Tariceanu: Ford la Craiova

Postat la 21 martie 2008 13 afişări

Ford a preluat oficial vineri fabrica Daewoo de la Craiova, grupul american revenind oficial cu activitate de productie in Romania dupa mai bine de 80 de ani cand construise in Bucuresti o linie de asamblare pentru camioane.

Poate cel mai fericit oficial prezent la semnarea acordului final de preluare a fabricii de la Craiova era vineri premierul Calin Popescu Tariceanu, cel care in perioada 1994-1997, in care a fost presedinte al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Auotmobile din Romania (APIA) reclama de fiecare data faptul ca guvernul de atunci nu face nimic pentru ceea ce el numea „problema Daewoo”.

Insa Tariceanu avea inca un motiv de bucurie, acela ca reusise sa aduca Ford in Romania cu activitate de productie dupa ce la inceputul anilor 90, fostul sportiv Ion Tiriac reusise sa ii sulfe importul si distributia pe piata locala a marcii americane.

Interesul pentru Ford al lui Tariceanu era datorat faptului ca bunicul sau fusese distribuitor al marcii americane in zona Cadrilaterului.

Cu ocazia conferintei de presa ce a urmat semnarii oficiale a documentelor de preluare a fabricii de la Craiova de catre Ford, seful diviziei europene a grupului Ford, John Fleming a anuntat si ce automobil va fi produs in prima faza la Craiova – Transit Connect, o varianta de masina utilitara care este acum produsa in cadrul fabricii Ford din Turcia, o fabrica ce lucreaza la capacitate maxima.

Primul model produs de Ford la Craiova va fi lansat, potrivit lui Fleming, citat de Mediafax, la jumatatea anului 2009, an in care vor fi vandute 30.000 de unitati. In 2010, uzina din Craiova va lansa o masina de dimensiuni reduse, care va fi vanduta pe piata locala si exportata in Europa. Uzina din Craiova va fi producatorul exclusiv al acestui model, a afirmat Fleming.

Cititi aici cum a ajuns Ford sa preia fabrica de la Craiova si care sunt implicatiile acestei tranzactii.

Presedintele Ford Romania va fi Dionisio di Campos, potrivit ZiaruluI Financiar, urmand a fi anuntati si un nou director financiar si nou director pentru resurse umane.

Ford a anuntat ca va mentine actualul management al Automobile Craiova, dupa preluarea uzinei, numind, pana la preluarea actiunilor la Automobile Craiova, cativa observatori in echipa de management si cea de resurse umana, acestia urmand a fi condusi de spaniolul Dionisio di Campos.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/pohta-lui-tariceanu-ford-la-craiova-2471790
2471790
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.