Plus 10% in 2009 si plus 30% in 2010 pentru pufuletii Gusto

Postat la 09 decembrie 2009 48 afişări

Bucuresti, 8 decembrie 2009 – Rezultatele financiare pentru primele 10 luni din 2009 arata un bilant optimist pentru Gusto, liderul pietei de pufuleti din Romania.

Intr-un an in care industria alimentara si consumul s-au contractat, Gusto, liderul pietei de pufuleti, a inregistrat in primele 10 luni din 2009 o crestere a cifrei de afaceri cu mai bine de 10%. "2009 a fost un an interesant, in care am luat decizii strategice importante si ne-am adaptat in mod continuu strategia de business la noi factori de influenta. Din fericire, industria alimentara a fost si va fi unul dintre domeniile cel mai putin afectate de criza economica. Chiar si in conditiile in care consumatorii si-au redimensionat considerabil bugetele alocate cosului zilnic de cumparaturi, pufuletii Gusto au ramas printre preferintele cotidiene ale romanilor", afirma Eliodor Apostolescu, unul dintre cei doi asociati ai companiei Phoenix.

In iunie 2009, Phoenix a demarat prima sa campanie de promovare pentru marca Gusto, pozitionarea pe teritoriul optimismului a brandului fiind inspirata din simplitatea produsului, dar si din dorinta de a-i face pe romanii apasati de griji si criza economica sa zambeasca.

Pentru 2010, compania estimeaza o crestere de circa 30% a cifrei de afaceri si intentioneaza sa dezvolte prin noi investitii capacitatea de productie a fabricii de la Baicoi, dat fiind faptul ca cererea de pufuleti Gusto depaseste capacitatea de productie actuala a fabricii Phoenix. Pentru urmatorul an compania isi mentine tendinta de crestere si tinteste o cifra de afaceri de peste 22 milioane de euro. Evolutia vanzarilor din al treilea trimestru al lui 2009 sprijina aceasta tinta, volumele de vanzari inregistrate situandu-se peste media obisnuita ale perioadei.

Cu o cota de piata de aproximativ 70%, Gusto se situeaza in fruntea industriei locale producatoare de pufuleti. Compania Phoenix, producatorul Gusto, si-a inceput activitatea in urma cu 17 ani, cu o mica linie de productie amplasata in casa unuia dintre asociati. In prezent, fabrica moderna detinuta la Baicoi are o capacitate de productie de peste 1 milion de pungi pe zi, una dintre cele mai mari la nivel european. Compania detine in portofoliul sau 15 produse, iar pufuletii Gusto sunt exportati in 9 tari, printre care Germania, Anglia, Italia, Olanda, Irlanda, Grecia sau Moldova. Cifra de afaceri inregistrata in anul 2008 s-a ridicat la 15 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
pufuleti,
Gusto,
scaderi,
lider
/actualitate/afaceri/plus-10-in-2009-si-plus-30-in-2010-pentru-pufuletii-gusto-5167111
5167111
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.