Plata online prin card a crescut cu 59% in primul trimestru

Postat la 06 aprilie 2009 40 afişări

In primul trimestru al acestui an valoarea comertului electronic cu plata online prin card bancar a fost de 18, 58 de milioane de euro, in crestere cu 59% fata de acceasi perioada a anului trecut, potrivit RomCard, procesor de tranzactii cu carduri din Romania.

Numarul de tranzactii inregistrate in primele trei luni ale lui 2009 a fost de aproape 256.000, prin platforma ePayment fiind derulate 220.000 de tranzactii, in valoare totala de 17 milioane de euro, conform datelor oferite de RomCard.

In sectorul telecomunicatiilor, numarul tranzactiilor a crescut in ianuarie-martie 2009 cu 85% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Turismul si transporturile reprezinta segmentul care a inregistrat cea mai buna evolutie, numarul tranzactiilor fiind cu 111% mai mare fata de primele trei luni ale lui 2008, in timp ce sectorul serviciilor a inregistrat o crestere de 80%, principalele servicii solicitate fiind cele de acces la continut si gazduire web.

In retailul online, singurul segment afectat a fost cel al produselor hardware IT care, in sistemul ePayment, a inregistrat un numar de tranzactii mai redus cu 22% decat in primul trimestru al anului trecut, in timp ce tranzactiile cu produse software au crescut cu 123%. La nivelul intregului sector al retailului online, numarul tranzactiilor online a fost cu 80% mai mare decat in primele trei luni ale anului trecut.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Plata online,
comert,
electronic,
card bancar
/actualitate/afaceri/plata-online-prin-card-a-crescut-cu-59-in-primul-trimestru-4165270
4165270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.