Pierderi in 2008 pentru Biofarm

Postat la 17 februarie 2009 42 afişări

Compania farmaceutica autohtona Biofarm a inregistrat anul trecut comparativ cu 2007 o crestere de 2,2% in unitati si de 15,6% in valoare, vanzarile raportand un avans de 10 milioane de lei, dar pierderile au depasit valoarea de 21 de milioane de lei.

Biofarm a obtinut pana la finele anului un EBITDA margin de 31,4% si o profitabititate de 21,2%, neluand in considerare provizionul din deprecierea aferenta portofoliutui de actiuni. Compania a realizat din activitatea operationala un profit de 13,8 milioane lei si a reusit sa recupereze parte din provizionul de 31,5 milioane datorat deprecierii reversibile aferente portofoliului de actiuni la Bursa, au precizat reprezentantii companiei.

Acestia au adaugat ca “pe termen lung, investitia la bursa poate aduce venituri substantiale in conditiile revenirii din aceasta criza […] Biofarm nu intentioneaza sa lichideze investitiile detinute in acest moment pe Bursa de Valori deoarece isi poate sustine intreaga activitate operationala din propriile lichiditati”.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Biofarm,
crestere,
farmaceutice,
EBITDA
/actualitate/afaceri/pierderi-in-2008-pentru-biofarm-3939126
3939126
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.