Pic se restructureaza

Postat la 29 iulie 2009 17 afişări

Unica retea romaneasca de hipermarketuri isi restructureaza afacerea pentru a contracara caderea pietei. Schimbarile se vor reflecta atat la nivelul structurii personalului cat si a activitatilor.

Planul de restructurare, discutat cu toate partile implicate (angajati, autoritati fiscale si principalele banci comerciale), a inclus o serie de masuri profunde de schimbare legate de restructurarea operatiunilor, eliberarea de lichiditati, restructurarea personalului si reducerea costurilor, conform reprezentantilor companiei.

“Ceea ce este fundamental in aceasta perioada de constrangeri financiare tranzitorii, dar apasatoare, este un acord corect cu partenerii nostri de afaceri (furnizorii, angajatii, bancile)”, a declarat Dragos Stancu, manager general PIC – divizia hipermarket. “(..) ne asteptam ca in cateva luni sa revenim la normal. Spre deosebire de concurentii sai, PIC nu beneficiaza de suportul unor retele globale si de acceea Statul ar trebui sa ajute mai mult in rezolvarea problemelor firmelor romanesti pentru a proteja locurile de munca ale oamenilor si afacerile locale” , a declarat Dragos Stancu.

El a precizat ca a fost initiata o campanie interna de comunicare pentru stabilirea dialogului cu cei 2000 de angajati ai grupului. PIC este unica retea romaneasca de hipermarketuri, o companie care, pe langa operatiunile de retail, si-a dezvoltat si divizii de constructii, productie si transport marfa si persoane. Cifra de afaceri a grupului in 2008 a fost de aproximativ 600 mil. lei, cu 60% mai mult fata de cea inregistrata in 2007. In primul semestru din 2009, Pic a realizat o cifra de afaceri de 230 mil lei. In prezent, grupul PIC are peste 2000 de angajati si opereaza o retea de 5 hipermarketuri in orasele Pitesti, Craiova, Calarasi, Braila si Oradea.

Pe piata romaneasca sunt prezente retelele de hipermarketuri Carrefour, Real, Auchan, Cora si Kaufland.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/pic-se-restructureaza-4705739
4705739
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.