Pfizer şi BioNTech solicită autorizarea vaccinului de combatere a coronavirusului în Europa: În cel mai bun caz, distribuirea dozelor poate începe până la finalul anului

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 01 decembrie 2020 83 afişări

Pfizer şi BioNTech solicită autorizarea vaccinului de combatere a coronavirusului în Europa: În cel mai bun caz, distribuirea dozelor poate începe până la finalul anului

Firma germană de biotehnologie BioNTech şi gigantul farmaceutic american Pfizer i-au cerut Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) să le aprobe utilizarea în caz de urgenţă a vaccinului anti-COVID-19 pe care l-au anunţat în urmă cu trei săptămâni, scrie Euronews.

Cele două companii au depus recent o cerere de aprobare a vaccinului şi la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite, mişcare replicată de firma de biotehnologie Moderna.

Anunţul indică faptul că vaccinul dezvoltat de Pfizer ar putea deveni valabil în Uniunea Europeană pentru grupurile vulnerabile până la finalul anului dacă EMA decide în scurt timp că „beneficiile vaccinului depăşesc riscurile”.

Candidatul propus de BioNTech prezintă o eficienţă de peste 94% în rândurile adulţilor trecuţi de 65 de ani, adică una dintre categoriile de vârstă cu cele mai mari şanse de a dezvolta o formă severă a bolii COVID-19.

„Vom continua să lucrăm cu agenţiile de reglementare din toată lumea pentru a porni distribuirea rapidă a vaccinului, contribuind astfel la eforturile colective de revenire la normalitate”, spune Ugur Şahin, CEO şi cofondator al BioNTech.

Compania a declarat la începutul lunii trecute că vaccinul a fost testat cu ajutorul a 43.000 de voluntari, iar Uniunea Europeană şi-a asigurat până acum circa 300 de milioane de doze.

Totuşi, procesele de stocare pot întâmpina probleme, de vreme ce vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech trebuie depozitat la temperaturi de circa -70 de grade celsius.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
pfizer,
biontech,
europa,
autorizare,
solicitare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.