Pepsi pariaza pe ice tea in 2009

Postat la 01 septembrie 2009 57 afişări

PepsiAmericas a inaugurat la fabrica de la Dragomiresti din judetul Ilfov o linie de productie aseptica pentru fabricarea ceaiurilor (ice tea), mizand pe ritmul accelerat de crestere al acestui segment, comparativ cu bauturile carbonatate.

"Cresterile de doua cifre s-au incheiat pentru majoritatea companiilor, dar exista anumite segmente din portofoliul nostru care isi vor mentine ritmul de crestere de doua cifre, cum ar fi bauturile necarbonatate", a declarat Mike Holmes, presedintele PepsiAmericas Romania.

La fabrica de la Dragomiresti functioneaza momentan o singura linie de productie aseptica pentru brandul Lipton Ice Tea, cu o capacitate de productie de 15 milioane de navete anual.

Producatorul de bauturi non-alcoolice PepsiAmericas a finalizat in luna septembrie prima faza din constructia fabricii de la Dragomiresti, printr-o investitie de 85 milioane dolari. Proiectul va fi finalizat la inceputul lui 2011, fabrica devenind cea mai mare unitate de productie a PepsiAmericas din Europa, in urma unei investitii totale de 150 milioane dolari.

In urmatoarele faze de constructie ale fabricii se vor incheia lucrarile la depozit si se va transfera productia de la fabrica din Bucuresti, la Dragomiresti. Fabrica din Ilfov va majora capacitatea de productie a companiei cu 35% in Romania, pana la 56 milioane de navete anual.

PepsiAmericas este cel de al doilea producator si distribuitor mondial al bauturilor PepsiCo. In Romania este prezent prin imbuteliatorul Quadrant Amroq Beverages si detine fabrici in Bucuresti, Ilfov si Covasna.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmcg,
pepsi,
fabrica,
ilfov,
productie,
ceaiuri,
ice tea,
bauturi
/actualitate/afaceri/pepsi-pariaza-pe-ice-tea-in-2009-4833728
4833728
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.