Pe o piata in scadere, genericele cresc vanzarile Teva Pharmaceuticals

Postat la 15 aprilie 2010 77 afişări

Teva Pharmaceuticals, cel mai mare producator de generice la nivel mondial, a inregistrat anul trecut vanzari de 70 milioane RON pe piata din Romania, in crestere cu 6% fata de anul anterior. La sfarsitul anului, compania avea o cota de piata de 5% si ocupa a 9-a pozitie in topul companiilor de generice care activeaza pe piata locala, inregistrand totodata un salt de un loc in aceasta ierarhie chiar la inceputul anului 2010.

Trendul ascendent al companiei Teva a fost sustinut in 2009 de introducerea a 13 produse noi din arii terapeutice diferite precum: oncologie, osteoporoza, cardiologie, SNC si biosimilare. Noile produse au generat aproape jumatate din cresterea inregistrata de companie in 2009.

"Rezultatele inregistrate sunt in concordanta cu obiectivele companiei, acelea de a depasi ritmul pietei, vizand pentru 2010 o crestere in topul companiilor de farmaceutice generice prezente in Romania si atingerea unei cote de piata la aproximativ 7% pana la finalul anului", a declarat Alina Luiceanu, director general Teva Romania.

Alti factori care au dus la o evolutie stabila si graduala a companiei in Romania au fost legati de largirea spectrului de adresabilitate al produselor prin cresterea numarului de parteneri locali, dar si dezvoltarea si eficientizarea organizatiei locale.

"Pentru 2010, obiectivul principal al Teva Romania se leaga de cresterea penetrarii genericelor ca solutie pentru asigurarea unui acces mai bun la tratamente moderne si pentru economii aduse finantatorilor sistemului de sanatate. O generizare mai larga si mai accelerata a medicamentelor al caror patent a expirat, de pana la 80% din volume, poate genera economii de 50-60 de milioane Euro anual pentru sistemul de sanatate", a mai spus Alina Luiceanu, director general Teva Romania.

La nivel international, Teva Pharmaceuticals a inregistrat in 2009 vanzari nete record de 13,9 miliarde dolari, mai mult cu 25% fata de 2008. In Europa, vanzarile au crescut cu 10% fata de 2008, totalizand 3.271 milioane de dolari. Cresterea inregistrata a fost rezultatul unor vanzari puternice a medicamentelor generice in intreaga regiune, in special in Germania, Spania, Polonia si Franta.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/pe-o-piata-in-scadere-genericele-cresc-vanzarile-teva-pharmaceuticals-5904280
5904280
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.