Pe ce piloni îşi bazează cariera Sergiu Manea, preşedinte şi CEO al BCR

Postat la 04 martie 2023 332 afişări

Pe ce piloni îşi bazează cariera Sergiu Manea, preşedinte şi CEO al BCR

#promotorulalegerilorfinanciareinteligente #7anideleadershiplaBCR #dinaustriaacasa

„Educaţia financiară prin alegeri financiare inteligente şi susţinerea mediului de business românesc” par a fi pilonii mandatului lui Sergiu Manea, care a fost numit numit CEO al Băncii Comerciale Române (BCR) în toamna anului 2015. Executivul a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti în anul 1995, iar ulterior a obţinut masteratul în finanţe la DOFIN Bucureşti. Şi-a început cariera printr-o serie de poziţii deţinute în cadrul unor instituţii financiare de top, precum BRD, ING Bank România, Citibank România şi Bank Austria Creditanstalt. Mai târziu, a îndeplinit mai multe roluri în domeniul pieţelor financiare la ABN AMRO Bucureşti şi Londra, iar apoi, a fost managing director, head of EEMEA Markets, Unicredit Markets & Investment Banking la Bank Austria. Următorul pas a fost în rolul de managing partner al Ithuba Capital, o companie de consultaţă pentru investiţii private cu sediul în Viena, Austria, după care s-a alăturat BCR, unde a deţinut funcţia de vicepreşedinte executiv Trezorerie, Pieţe de capital & Group Large Corporates. Îi place să călătorească, să înveţe şi să descopere lumea „beneficiind de recomandări din partea multor oameni pe care îi întâlnesc, indiferent de vârstă sau de experienţă”, ascultă muzică rock şi e consumator de filme documentare.

Profilul lui Sergiu Manea a apărut în ediţia din 2022 a anuarului 100 Cei mai admiraţi CEO, realizat de BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.