Pariul Visa Europe pe platile mobile: investitii anuale de 100 de milioane de euro

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 11 aprilie 2011 21 afişări

Visa Europe are in plan investitii anuale in valoare de 100 de milioane de euro, investitiile pentru acest an vizand lansari comerciale de plati prin telefonia mobila, "urmate imediat de o lansare majora in domeniul platilor electronice", a declarat Peter Ayliffe, director executiv al Visa Europe.

"Vom accelera procesul de inlocuire a numerarului, prin introducerea unor modalitati noi de plata care sa permita o convergenta reala intre platile electronice, telefonia mobila si comertul electronic", a adaugat Ayliffe, care pariaza pe o evolutie accelerata in urmatorii ani a platilor contactless prin telefonul mobil si a comertului electronic.

De la infiintarea companiei, in 2004, si pana la sfarsitul anului trecut, Visa Europe a facut investitii pentru tehnologii de plata in valoare de 1 miliard de euro.

Europenii au facut in primul trimestru cu 22,6% mai multe tranzactii cu carduri Visa decat in aceeasi perioada a anului trecut, mai mult de doua treimi fiind tranzactii cu carduri de debit.

"In zece ani am crescut de la 1 euro din fiecare 18 euro cheltuiti in Europa de pe un card Visa la 1 euro din fiecare 8 euro", afirma Peter Ayliffe. "Se observa o crestere puternica a gradului de utilizare a cardurilor in Europa, in special a celor de debit, iar aceasta tendinta va continua in urmatorii cativa ani, pe masura ce platile prin card inlocuiesc numerarul."

Declaratiile au fost facute la conferinta bancilor europene membre Visa, care a avut loc la Barcelona, la sfarsitul saptamanii trecute.

In Europa sunt in circulatie 427 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului trecut, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la 1,6 mii de miliarde de euro. 12,5% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa, iar peste 70% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Visa Europe este detinuta si condusa de cele 4.000 banci membre din Europa. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de corporatia Visa Inc., cu o licenta exclusiva si perpetua in Europa.

Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de ATM-uri din lume, care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 200 de tari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/pariul-visa-europe-pe-platile-mobile-investitii-anuale-de-100-de-milioane-de-euro-8147095
8147095
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.