Paradisul fiscal elvetian pe cale de disparitie?

Postat la 27 august 2009 18 afişări

Franta va semna joi cu Elvetia un acord prin care va putea solicita informatii despre cetatenii francezi posesori de conturi in bancile elvetiene suspectati de evaziune fiscala.

"Autoritatile fiscale franceze vor putea cere Elvetiei informatii pe baza unor simple suspiciuni de frauda. In unele cazuri, va fi la latitudinea autoritatilor de la Berna daca vor fi deschise anchete pentru stabilirea bancii la care persoana suspecta are deschise conturi", a anuntat un post public elvetian de televiziune, preluat de Forbes.

Acordul va fi semnat spre sfarsitul zilei de joi si implica o cooperare fara precedent din partea Elvetiei cu Franta.

Autoritatile de la Berna, la presiunea liderilor G20, au acceptat in martie sa relaxeze politica de secret bancar si sa furnizeze altor jurisdictii informatii despre anumiti posesori de conturi la banci elvetiene de indata ce vor fi semnate tratate bilaterale in acest sens.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
acord,
fiscal,
francezi,
elvetian,
paradis,
evaziune
/actualitate/afaceri/paradisul-fiscal-elvetian-pe-cale-de-disparitie-4806355
4806355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.