P&G face a doua fabrica in Romania

Postat la 25 septembrie 2008 66 afişări

Compania americana Procter&Gamble a anuntat astazi ca va investi o suta de milioane de dolari (aproximativ 68 de milioane de euro) intr-o fabrica din localitatea prahoveana Urlati.

Romania a fost aleasa ca locatie pentru aceasta investitie in urma unui studiu realizat de compania-mama in regiune. Noua fabrica este un proiect greenfield a carui valoare va depasi suma de o suta de milioane de dolari (aproximativ 68 de milioane de euro). Trei sute de noi locuri de munca vor fi create intr-o prima faza, potrivit unui comunicat al companiei.

Noul centru de productie va avea o suprafata de 25 de hectare si isi va incepe activitatea in prima jumatate a lui 2010. Fabrica de la Urlati, unde vor fi fabricate produse pentru ingrijire personala, va aproviziona pietele europene.

Procter&Gamble mai detine o singura fabrica in Romania, la Timisoara, pe care a cumparat-o in 1995 si unde produce detergentii Ariel, Ace si Tide. Investitia totala in fabrica de la Timisoara s-a ridicat la 40 de milioane de dolari, fiind una dintre cele mai mari investitii de capital direct in tara.

P&G a intrat pe piata romaneasca in 1992, iar din 2006 a deschis Centrul Regional de Servicii, care deserveste toate sediile P&G din Europa, cu tranzactii anuale de peste 150 de milioane de dolari (in jur de102 milioane de euro la cursul actual).

Cele mai cunoscute produse marca P&G sunt Blend-a-Med, Pantene, Wella, Pampers, Always, Ariel si Tide. Anul trecut, divizia de marketing a companiei si-a dublat profitul fata de 2006, la aproape 45 de milioane de euro, cu o cifra de afaceri de 221 de milioane de euro, mai mare cu 16% fata de anul precedent. Principalii competitori ai companiei Procter&Gamble sunt Unilever, Henkel, Colgate-Palmolive, Beiersdorf si L'Oreal.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Procter&Gamble
/actualitate/afaceri/p-g-face-a-doua-fabrica-in-romania-3226949
3226949
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.